3. februar: Rohey + Misvær Skaforening

Lørdag 3. februar kl 21.00
Billetter

Rohey

For sitt debutalbum «A Million Things» (2017) på Bugge Wesseltofts Jazzland Recordings, har kvartetten med utspring fra jazzlinja i Trondheim, mottatt strålende anmeldelser i blant annet Dagsavisen, Morgenbladet og Adresseavisen. Bandet har markert seg som Norges nye neo-soul/jazz-håp og blitt løftet frem internasjonalt både gjennom Jazzwise, Jamie Cullum på BBC Radio2 og Gilles Peterson på BBC Radio6. Sommeren 2016 fikk bandet være med Jarle Bernhoft på en omfattende turné. Siden den gang har bandet vokst til et modent og tight soul-ensemble, som engasjerer både med musikken sin – men ikke minst med hvordan de eier scenen når de spiller.

Misvær Skaforening

Misvær Skaforening, som på 90-tallet spilte på de heteste scenene i de største byene i landet, er tilbake for fullt. I sommer feiret det nordnorske skabandet 20 år med en storslått konsert i hjembygda Skjerstad utenfor Bodø. Konserten ble faktisk så vellykka at bandet bestemte seg for å gjøre noen utvalgte festivaljobber i 2018, deriblant Bodø Jazz Open/Ad Lib Jazzklubb. Misvær Skaforening debuterte med et brak på Troilltampen tilbake i 1997, for deretter å fortsette å ryste publikummere i det langstrakte land mange år senere. Bandet fikk etterhvert nærmest kultstatus for sine unike tolkninger av jamaicanske ska-, rocksteady- og reggae-låter. Bandet har gjennom sine 20 år gått gjennom både oppløsning, utskiftninger samt navneendringer, men hevder selv at det er kjærligheten til musikkstilen og alle de fantastiske menneskene de spiller for, som er selve drivkraften til aldri å gi seg helt. Bandet, med frontfigur Ronnie Dread i spissen, sørget for en legendarisk pangåpning på den aller første utgaven av Bodø Jazz Open i 2011, og vil garantert sørge for en forrykende avslutning i 2018.

I samarbeid med Bodø Jazz Open.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>