Neste konsert: Huke/Kvernberg/Nylander med NOSO Sinfonietta

Sinus
Fredag 5. mai
Kl: 21.00
Billetter

Et gjenhør slik du aldri har hørt det før.

Dagens jazzmusikere lider ikke av berøringsangst eller musikalsk snobbethet. Nettopp i møtet mellom veldig ulike sjangre kan det oppstå søt musikk, folketoner fra hybridene så å si, kjente sanger som gjennom en uvant tilnærming får en helt ny kvalitet.
«Kirsti, Ola & Erik» ble en trio i 2013. I 2015 ga de ut platen «Rags and Silks», hvor de gir sin tolkning av det de mener er de vakreste perlene innen pop/rock-sjangeren. Kveldens konsert blir et gjenhør med noen av disse sangene, slik vi aldri har hørt dem før.
Kirsti Huke er kjent fra så forskjelligartede prosjekt som Trondheim Voices, The 3rd and the Mortal og Amish 82. Og for prosjektet Tullkattesnuttene ble hun hedret med Spellemannsprisen for beste barneplate i 2014. Hennes sangstil er like fascinerende som den er vanskelig å plassere sjangermessig.
Ola Kvernberg har også bakgrunn innen flere sjangre. Han begynte med fele og folkemusikk, så ble det klassisk fiolin på internasjonalt nivå før jazzen tok ham. «Jag kan inte rekna dom alla», men listen er lang over prominent komposisjons- og solistsamarbeid; Hot Club de Norvege, Trondheim Jazzorkester & Pat Metheny, filmmusikk og meget mer. Kvernberg mottok spellemannsprisen i 2012 og Amandaprisen i 2013 for beste filmmusikk. I tillegg til å være en virtuos fiolinist har han i de senere år utmerket seg som en fremragende komponist og arrangør. Man merker at den klassiske romantikken har etterlatt varige spor i Kvernbergs harmoniske verktøykasse, også når han arrangerer sanger av Brian Wilson, Tom Waitz, Nick Cave, Massive Attack og Lou Reed.
Erik Nylander, en komponist og trommeslager som har gjort seg bemerket i bl.a. «Liarbird», Bjørn Alterhaug Quintet og «Juxtaposed». Fra og med 2013 har han vært en fast del av trioen. De tre kan under kveldens konsert lene seg trygt på Nordnorsk Opera og Symfoniorkesters kjernetropper, NOSO-sinfoniettaen, mens publikum lener seg fremover og lytter henført til Kirsti Hukes sang. Så da skulle alt være på plass for en vellykket aften. Det er bare for deg å møte opp.

Kirsti Huke – vokal
Ola Kvernberg – fiolin
Erik Nylander – perkusjon
NOSO Sinfoniettaen

Hør plata i Tidal
Kirsti Huke, Ola Kvernberg og Erik Nylander med TSO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>