Neste konsert: Sigrid Brennhaug med En pose gott.

Tirsdag 7. mars
Dørene åpner kl 19. Konsertstart kl 20.
Billetter

Lettsaltet Brel

Jaques Brel var en belgiskfødt slubbert, eller det amerikanerne kaller ‘a quitter’. Han sluttet å ta tran, avbrøt utdannelsen i 15årsalderen, og holdt ikke ut særlig lenge på farens kartongfabrikk heller. Ung og lovende kom han til Paris, sov lenge om morgenen og fremførte egne sanger på røkfylte steder hvor man ikke drikker melk. Brel skrev hovedsakelig på fransk, og hans sanger fikk en voksende lytterskare på 60-tallet. Han ble en betydelige inspirator og innflytelse på engelskspråklige låtskrivere og artister som David Bowie, Alex Harvey, Leonard Cohen, og Marc Almond og Rod McKuen. Sistnevnte fremførte en meget fritt oversatt sangtekst av Brel som ble til «Seasons in the sun». Brel ble til Belgias mestselgende plateartist. Så det så.

Meanwhile in Finnsnes: Ragnar Olsen, kjent fra visegruppa «Boknakaran», tar sin tran og sitt oppdrag som kulturformidler på alvor, og gir oss Jaques Brel i nordnorsk tapning som bare han kan det. Til de av oss som sliter litt med fransken: ”Ne me quitte pas” blir til ”Du må ikkje gå” og ”Le Bonbons” til ”En pose gott”

Kroningen på Brels virkningshistorie er når Sigrid Brennhaug – kjent fra «The Real Thing» og samarbeidet med Marie Bergmann – blir bedt om å fremføre disse lettsaltede utgavene av Brel under Festspillene i Nord-Norge. Hun ble for alvor lagt merke til under Northern Jazz Expo i 2013. De av oss som hørte henne tenkte ”du må ikkje gå” (ja altså på fransk altså) da siste sangen tonet ut. Men fortvil ikke, Bodø er nemlig så heldige å bli en del av hennes Nord-Norgesturne der Jaques Brel fremføres av disse eminente musikerne:

Sigrid Brennhaug – vokal
Tor-Petter Aanes – piano
Christo Stangness – bass
Børge Pettersen Øverleir – gitar

Barndommen min

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>