2. februar: Broen og White Ascot

Fredag 2. februar kl 21.00
Billetter

Broen

Broen har fått rykte på seg for å være ett av Norges beste liveband. Nå kommer trondheimsbandet, som har blitt omfavnet av internasjonal presse, til Bodø. Broen slapp nylig sitt andre album «I <3 Art» på det internasjonale plateselskapet Bella Union. Både Aftenposten, Dagsavisen og Adresseavisen trillet terningkast fem for albumet, og Gaffa skrev: «Det er forfriskende å høre norsk musikk som ikke bare tilhører en satt sjangerformel, som metall, vise eller elektropop. Broen er noe helt eget. De er et sårt etterlengtet frisk pust i norsk musikkliv.» Det musikalske landskapet til Broen har blitt beskrevet som et nærmest psykedelisk, drømmende univers, der alle sjangerkonvensjoner er kastet på havet. Broen syr gjerne både R&B, rap, jazz, improvisasjon, psykedelia, dub, elektronikk og støy, sammen med sin helt egen form for popteft. Musikken er fengende, vakker, rar og spennende, men aldri kjedelig.

 

White Ascot

White Ascot er et nytt stjerneskudd på jazzhimmelen i nord. Bandet, som ble dannet i gangene på musikkonservatoriet i Tromsø høsten 2013, beveger seg i et musikalsk landskap med elementer fra jazz, neo-soul, hip hop og elektronisk musikk. De produserer fengende, gode låter som raskt fester seg på hjernen. 

White Ascot slapp nylig singelen «Hahaha (losing my mind)» og en EP skal være i anmarsj. De unge musikerne er ellers svært aktive i det nordnorske musikkmiljøet og frontfiguren Frida Lydia Hansen Virtanen hylles allerede for sin spesielle stemme.

Etter å markert seg i Tromsøs musikkmiljø, har White Ascot spilt på festivaler som Nordlysfestivalen, Barentsjazz og Sørøyrocken. Bandet avsluttet nylig en Nord-Norges turné i regi av Nordnorsk Jazzsenter, som gjennom turnéprosjektet Monitor ønsker å øke jazzinteressen blant unge.

Bandet består av:
Vokal: Frida Lydia Hansen Virtanen
Keys: Adrian Danielsen
Bass: Kjell Audun Holestøl
Trommer: Mikael Pedersen Jacobsen

I samarbeid med Bodø Jazz Open

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>