14. nov: Joshua Redman og Ola Kvernberg

Sinus
Tirsdag 14. november
Dørene åpner kl 19.00
Konsertstart kl 20.00
Billetter

Verdens ledende saksofonist i møte med vår egen Ola Kvernberg.
Multiinstrumentalisten Ola Kvernberg har Bodø-publikumet flere ganger hatt gleden av å lytte til, senest i mai 2017. Vi er mange som har fått utvidet våre forestillinger om hvilke lydbilder som lar seg male fram av en fiolin. Kvernbergs musikk er en blanding av kraftfull energi og melodisk elegi – så gutane dansa og jentene gret, så å si. Han var noe så fjongt som «Artist in Residence» på Moldejazz 2016. Det samme har Joshua Redman vært. De har også spilt sammen før, under framførelsen av Kvernbergs «Liarbird»-konsert på Moldejazz i 2010. Nå har de to kakket seg på lag igjen, og til vårt hell står Bodø på turnélisten.
Da Joshua Redman ga ut det Grammy-nominerte albumet «Nearness» sammen med Brad Mehldau (piano), skrev BBC Music Magazine: «Begge er usedvanlige, glitrende improvisatorer, fulle av energi, og likevel har de et lyttende øre for hverandre.» Det er en beskrivelse som trolig også passer for duoen Redman – Kvernberg og det samspillet vi vil få høre.
Kvernberg fant at Redman var et naturlig valg til et slikt prosjekt, blant annet fordi «han er en av de musikerne jeg kjenner som er mest grenseløs. Han kombinerer et romantisk forhold til musikk med å være en intelligent musiker – han er uhyre skarp. Samtidig er han en åpen og lite selvhøytidelig fyr. Joshua er en virkelig spellemann.» It takes one to know one, som de sier. Det blir ikke lett å si hva vi får høre, heldigvis, men Kvernberg sier at «vi er begge glade i melodier, sjøl om vi er improvisatorer, så det kan bli noe melodiøst, kanskje kombinert med friere innslag.» Og Redman har på sin side poengtert at «Jazz handler om sårbarhet, fordi vi improviserer. Vi kommer ikke til scenen med en ferdig forestilling om hva vi skal spille.»
Ingen spellemann på taket altså, men to virtuose spellemenn under Sinus’ høye tak. La oss ta plass rundt bordene og bli med på en spennende blåtur gjennom et vakkert musikalsk landskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>